A project: The Studio Shed / Part 2: After

At the bottom of our garden we had an old brick shed (see Part 1: Before to remind you). Now, we have a 'Studio'. The floor has been levelled, the roof has been insulated, the tongue & groove ceiling preserved and the broken window's been double glazed and repaired. We've added a skylight, put folding doors on the back and changed the barred window into a wide doorway.

The finishes are very simple, reclaimed wooden floor, white painted brick walls, paper lanterns and galvanised steel conduit for the cabling. 

There are other things to do and to add but right now, it it ready (just in the nick-of-time) for the Gradient show to be installed.


The door (not a window anymore) to the garden.

The door (not a window anymore) to the garden.

From the garden side, looking in.

From the garden side, looking in.

The hard part is done, now the fun part can begin, working out what goes where and the best way for the space to work. For starters though, the fig tree is our number one accessory!

From the mews side, looking in. 

From the mews side, looking in. 

The basics, service please.

The basics, service please.

When we first saw the house, 7 years ago, there was a green ladder in the shed, it was one of the funny things you love when you look at a place. The owners left it for us when they moved.
Cue central role for the glorious green ladder.

The green ladder.

The green ladder.

Hotaru paper lantern.

Hotaru paper lantern.

 And this is it. It's been a race to the end (nothing like a deadline to focus the mind!)...Simple Shape's new home.

The Simple Shape Studio. Clean, white and waiting...

The Simple Shape Studio. Clean, white and waiting...